Το Ε.Ε.Α. την Ημέρα της Γυναίκας αλλάζει για 24 ώρες το site και φωτίζει το κτίριο

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών τιμά την Ημέρα της Γυναίκας με δύο δράσεις υψηλού συμβολισμού.

Στις 8 Μαρτίου και για 24 ώρες η εικόνα του site eea.gr αλλάζει χρωματισμό ενώ το απόγευμα της Παρασκευής το κτίριο που στεγάζεται το Ε.Ε.Α., επί της Πανεπιστημίου 44, θα φωτισθεί σε απόχρωση magenta (κοκκινο-μωβ).

Πρόκειται για δύο πρωτοβουλίες της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α., τις οποίες υλοποιεί η διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Για τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σημειώνει:

«Το Επιμελητήριο μας τάσσεται κατά των έμφυλων διακρίσεων. Αντιμετωπίζουμε ισότιμα άνδρες και γυναίκες και αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα από τις κατά καιρούς πρωτοβουλίες μας. Μία από αυτές είναι η σύσταση της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α., ακριβώς για να δώσουμε το βήμα που έλειπε στις γυναίκες-μέλη μας και για τις παρακινήσουμε να ασχοληθούν περισσότερο με τα κοινά γύρω από το επιχειρείν. Και τα αποτελέσματα της δράσης της, είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά στη μεγάλη προσπάθεια του Επιμελητηρίου μας για την τόνωση και την ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Για εμάς η 8η Μαρτίου είναι ουσιαστικά μία αφορμή για να υπενθυμίσουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αυτές οι αναχρονιστικές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των φύλων. Συμμετέχουμε λοιπόν στον εορτασμό με δύο σημαντικές δράσεις όμως η ουσία είναι ότι επενδύουμε με συνέπεια στον δυναμισμό, τις δυνατότητες, το επιχειρηματικό κριτήριο κάθε γυναίκας που δραστηριοποιείται στο επιχειρείν. Και είναι τιμή για εμάς από τις 150.000 επιχειρήσεις-μέλη μας, στις 49.000 να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο οι γυναίκες. Κάθε ημέρα λοιπόν είναι αφορμή για να αναγνωρίζουμε την αξία τους.»

Για την Ημέρα της Γυναίκας, η Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α., Νάντια Σταυρογιάννη, δηλώνει:

«Έχουν περάσει πολλά χρόνια από το 1909, οπότε καθιερώθηκε για πρώτη φορά η Ημέρα της Γυναίκας αφιερωμένη στη μνήμη των γυναικών που έχασαν τη ζωή τους  στην απεργία των μοδιστρών της Νέας Υόρκης, κατά την οποία οι γυναίκες υπερασπίστηκαν τα εργασιακά δικαιώματα τους και την κοινωνική τους αναγνώριση. Στο μεσοδιάστημα και μέχρι σήμερα οι γυναίκες έχουμε κατακτήσει σπουδαίες κορυφές. Τιμώντας τον αγώνα εκείνων των γυναικών η προσπάθεια μας για την πρόοδο πρέπει να είναι συνεχής και η 8η Μαρτίου κάθε έτους πρέπει να σηματοδοτεί τη διαρκή προσπάθεια όλων μας για ισότητα και ίσες ευκαιρίες μεταξύ των φύλων σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Αυτός είναι άλλωστε και ο γνώμονας όλων των δράσεων της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α.

Χρόνια πολλά στις γυναίκες όλου του κόσμου που καθημερινά υπηρετούν με επιτυχία  και υπέρμετρο ζήλο πολλαπλούς ρόλους.»

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics