ΤτΕ: Στοπ στα συμβόλαια της ENTERPRISE και τοποθέτηση εκκαθαριστή

Ανακοίνωση για την ασφαλιστική εταιρία Enterprise Insurance Company Plc

Απαγόρευση έκδοσης συμβολαίων και παύση συναλλαγών επιβάλλει στην εταιρεία  Enterprise η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Γιβραλτάρ και στο πλαίσιο αυτό η ΤτΕ ενημερώνει την ελληνική αγορά καθώς η εταιρεία έχει και εδώ ειδικό αντιπρόσωπο την Enterprise HELLAS.

Για την εξέλιξη αυτή και όλες τις λεπτομέρειες δείτε την ανακοίνωση της ΤτΕ:


Ανακοίνωση για την ασφαλιστική εταιρία Enterprise Insurance Company Plc
 
H Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Γιβραλτάρ (Gibraltar Financial Services Commission – GFSC) ενημέρωσε την Τράπεζα της Ελλάδος ότι αποφάσισε σήμερα να λάβει μέτρα κατά της ασφαλιστικής εταιρίας Enterprise Insurance Company Plc. Τα μέτρα αφορούν την απαγόρευση έκδοσης νέων συμβολαίων και την παύση πληρωμών, εν αναμονή της κατάθεσης αίτησης για διορισμό προσωρινού εκκαθαριστή στην εταιρία, καθώς, όπως αυτή ενημέρωσε την GFSC, δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις φερεγγυότητας και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση. Η Enterprise Insurance Company Plc εδρεύει στο Γιβραλτάρ και δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ιρλανδία, τη Νορβηγία και την Ελλάδα.
 
Η GFSC ενημέρωσε επίσης την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (European Insurance and Occupational Pensions Authority – EIOPA), καθώς και τις εποπτικές αρχές όλων των κρατών-μελών της ΕΕ, στις οποίες έχει παρουσία η εταιρία Enterprise Insurance Company Plc. Στην Ελλάδα, για τον κλάδο υποχρεωτικής ασφάλισης αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία χερσαίων αυτοκίνητων οχημάτων, η εν λόγω ασφαλιστική εταιρία έχει ορίσει ως ειδικό αντιπρόσωπο την Enterprise Hellas Ε.Π.Ε.
 
•           Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην GFSC στο τηλέφωνο 00 350 200 40284 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση  [email protected]  ή απευθείας στην εταιρία Enterprise Insurance Company Plc στο τηλέφωνο 00 350 200 50150.
 
Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου της GFSC.


Εν τω μεταξύ νέες υποχρεώσεις ανοίγουν για το Επικουρικό Κεφάλαιο. Δείτε εδώ

 

 

© INSURANCE EEA 2021. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics