Κερδίζουν έδαφος οι διαμεσολαβητικές συνεργασίες

Θετικά αποτελέσματα καταγράφονται από τις συνενώσεις-συστεγάσεις-συνεργασίες των ασφαλιστικών γραφείων. Αυτό προκύπτει από όσες έχουν γίνει καθώς και από την κινητικότητα που υπάρχει προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό δείχνει ότι παρά το αντίξοο περιβάλλον στ

Θετικά αποτελέσματα καταγράφονται από τις συνενώσεις-συστεγάσεις-συνεργασίες των ασφαλιστικών γραφείων. Αυτό προκύπτει από όσες έχουν γίνει καθώς και από την κινητικότητα που υπάρχει προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό δείχνει ότι παρά το αντίξοο περιβάλλον σταδιακώς ωριμάζουν οι συνθήκες για εξελίξεις στην αγορά. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στο insurance-eea εκπρόσωποι μεγάλων ασφαλιστικών γραφείων τα αποτελέσματα της συστέγασης συνεργατών, που αποτελεί  το πλέον χαρακτηριστικό και δοκιμασμένο «μοντέλο»  διαμεσολαβητικής συνεργασίας είναι ιδιαιτέρως θετικά.Οι ασφαλιστές διασφαλίζουν τα βασικά και μπορούν και εργάζονται απρόσκοπτα, χωρίς το βάρος των ευθυνών που έχει η αυτόνομη πορεία τους. 

Χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Βελλιάδης που «τρέχει» δύο μεσιτικές την Blue Aigaion και την Brokers-Union επισημαίνει ότι η προσωπική του εμπειρία δείχνει πώς οι πωλήσεις των ασφαλιστών που συνεργάζονται μπορεί και να διπλασιαστούν. 

Παρόμοια βαρύτητα δίνουν και άλλα μεγάλα μεσιτικά γραφεία που προσκαλούν τους αυτόνομους ασφαλιστικούς διαμεσολαβούντες σε συστέγαση, παρέχοντάς τους υποδομές και υποστήριξη προκειμένου να εργαστούν ανεπηρέαστοι από άλλες γραφειοκρατικές υποχρεώσεις. Πρόσφατα ο κ. Αχ. Καρανατσίδης επικεφαλής του γραφείου της MEGA BROKERS (ΔΕΙΤΕ) είχε αναφερθεί στην σημασία της συσπείρωσης των ασφαλιστικών δυνάμεων.

Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκονται σε εξέλιξη στην αγορά συνεργασίες γραφείων οι οποίες πέρασαν από το στάδιο των συζητήσεων και βρίσκονται στην διαδικασία της υλοποίησής τους.  Για λόγους ευνόητους λόγους δε μπορούμε να αναφερθούμε στα ονόματά των συντελεστών, γνωρίζουμε όμως ότι προχωρούν και θα ανακοινωθούν. Να σημειωθεί ότι η συστέγαση –φιλοξενία- ασφαλιστών στις υποδομές μιας μεγάλης  εταιρείας είναι εύκολο να συμβεί και να υλοποιηθεί.

Η δύσκολη εκδοχή είναι αυτή της οργανικής συγχώνευσης που δεν είναι και η ευκολότερη υπόθεση μεταξύ ασφαλιστικών γραφείων. Ακόμα και αυτές που έγιναν πέρυσι δεν έχουν φθάσει στο τελικό τους στάδιο και ρυθμίζονται διαδικαστικές παράμετροι. Ωστόσο, το συμπέρασμα είναι πώς στην αγορά υπάρχει κινητικότητα και τα ασφαλιστικά γραφεία δημιουργούν ένα νέο περιβάλλον προκειμένου να εργαστούν.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics