Η νέα ταυτότητα της ασφαλιστικής αγοράς

Τη μάχη της αναγνώρισης και τη «νέας ταυτότητας» δίνει η ασφαλιστική αγορά επιδιώκοντας να εγκαταστήσει στους πολίτες το αίσθημα της ασφάλειας για τις εταιρείες του κλάδου. Θέλει, να μεταδώσει την σιγουριά σε όσους επιλέγουν να ασφαλιστούν, ή να ...

Του Γιάννη Βερμισσώ

Τη μάχη της αναγνώρισης και της «νέας ταυτότητας» δίνει η ασφαλιστική αγορά επιδιώκοντας να εγκαταστήσει στους πολίτες το αίσθημα της ασφάλειας για τις εταιρείες του κλάδου. Θέλει, να μεταδώσει την σιγουριά σε όσους επιλέγουν να ασφαλιστούν, ή να  επενδύσουν στις ασφαλιστικές εταιρείες.  

Και πράγματι η αξιοπιστία χρειάζεται να τονωθεί.  Διότι είναι ακόμα ζωντανός ο φόβος από τις περιπτώσεις των εταιρειών που «έφυγαν μονομιάς» από την αγορά αφήνοντας τους πελάτες τους εκτεθειμένους. Όμως τα πράγματα τώρα έχουν αλλάξει. Δεν είναι όπως παλιά.

Αυτό επισημαίνουν με κάθε ευκαιρία οι αρμόδιοι και προβάλλουν αντικειμενικά στοιχεία για το νέο σύγχρονο φερέγγυο προφίλ που έχει αποκτήσει ο κλάδος.    

Πρόσφατα ακούσαμε τον πρόεδρο της ΕΑΕΕ κ. Αλ Σαρρηγεωργίου να θίγει το θέμα της υψηλής αξιοπιστίας της ιδιωτικής ασφάλισης.

«Για εταιρείες με ευρωπαϊκό διαβατήριο και ασφαλιστές πιστοποιημένους» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ στον χαιρετισμό του στις βραβεύσεις του ΠΣΑΣ, τονίζοντας το υψηλό ποιοτικό επίπεδο του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης.

«Έχουμε πλέον όλα τα εχέγγυα ως ασφαλιστές και ως εταιρείες» είπε επίσης, αναγνωρίζοντας, ότι τα όποια παλιά λάθη συνέβησαν στην αγορά έχουν σε όλη την πορεία των τελευταίων ετών αναγνωριστεί, καταγραφεί και αλλάξει.

Ακόμα ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ δεν παρέλειψε να επισημάνει, κάνοντας ουσιαστικά κάποια διάκριση μεταξύ της εργασίας, της στόχευσης και της επικοινωνιακής δυνατότητας του επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, και των άλλων μεθόδων τραπεζικών και ιντερνετικών που αναπτύσσονται στην αγορά καταλαμβάνοντας τον δικό τους «μεριδιακό» χώρο.

Εξίσου σημαντική και η αναφορά του για τις εν εξελίξει ενέργειες της ΕΑΕΕ για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, και τους πολιτικά αρμόδιους για να ενημερωθούν σχετικά με την ιδιωτική ασφάλιση και τον ρόλο που μπορεί άμεσα να αναλάβει.

Είναι βέβαιο ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί και θα κρατήσει καιρό. Όμως η ουσία είναι η εξής:  Ότι όλα δείχνουν πως το μέλλον της ιδιωτικής ασφάλισης  θα είναι θετικό. Το μόνο που απομένει είναι να γίνει αυτό κατανοητό και στους πολίτες. Κάπου εκεί πρέπει να εντοπιστεί και το ηχηρό μήνυμα για την νέα ταυτότητα της ιδιωτικής ασφάλισης.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics