Οι ευθύνες, ο νέος μνηστήρας και η περιπέτεια της ΕΘΝΙΚΗΣ

Του Γιάννη Βερμισσώ Τελικά η Εθνική Ασφαλιστική έχασε τον επιλεγμένο της «μνηστήρα» (ΕΧΙΝ) όπως αυτό ανακοινώθηκε από την τράπεζα καθώς δεν «έπιασε» τις προθεσμίες

Του Γιάννη Βερμισσώ

Τελικά η Εθνική Ασφαλιστική έχασε τον επιλεγμένο της «μνηστήρα» (ΕΧΙΝ) όπως αυτό ανακοινώθηκε από την τράπεζα καθώς δεν «έπιασε» τις προθεσμίες. (ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ).

Για τις ευθύνες της χρονοτριβής, τις ενδεχόμενες βλάβες  και το πώς αυτές –εάν υπάρχουν-  θα αποδοθούν είναι κάτι που θα ασχοληθούν οι ενδιαφερόμενοι στο προσεχές διάστημα.

Στην παρούσα στιγμή ο πυρήνας της υπόθεσης είναι η γρήγορη και αποτελεσματική συνέχεια της πώλησης, εφόσον βέβαια η ΕΧΙΝ έχει αποσυρθεί οριστικά και δεν υπάρξει κάποια απρόοπτη εξέλιξη.

Συνεπώς, η εταιρεία καλείται να ξεκινήσει ενέργειες για την ανεύρεση νέου ενδιαφερόμενου επενδυτή για το 75%. Είναι κάτι που δεν αλλάζει καθώς η πώλησή της είναι για την ΕΤΕ μη αναστρέψιμη απόφαση.

Συμπεραίνεται,  ότι οι διαδικασίες για την Ασφαλιστική ξεκινούν από την αρχή ή πιθανόν από το μέσον καθώς κατά πληροφορίες είναι «ζεστή» η παρουσία της Fosun οπότε αυτό μπορεί να συμβάλλει σε πιο γρήγορες εξελίξεις.

Όμως όπως αποδείχθηκε τίποτε δεν είναι σίγουρο. Η Εθνική Τράπεζα ξεκινά εκ νέου την αναζήτηση ενδιαφερόμενου μετόχου για την ασφαλιστική, οπότε υπό το πρίσμα αυτό,  όλα εισέρχονται στην γνωστή αναμονή…

Η ρευστότητα είναι το κυρίαρχο στοιχείο που επικρατεί, για τους ενδιαφερόμενους να τοποθετήσουν χρήματα, να επενδύσουν στην εταιρεία, να προσφέρουν όσα και η ΕΧΙΝ.

Το γεγονός είναι ένα: έγιναν προσπάθειες, δημιουργήθηκε μεγάλος θόρυβος για το τίποτα… και τελικά χάθηκε χρόνος,

Επίσης δημιουργήθηκαν αναμφισβήτητα αρρυθμίες, επικράτησε ανησυχία, (ασχέτως εάν προσπεράστηκαν λόγω δυναμικής της εταιρείας), και  τώρα αρχίζει η προσπάθεια από το ίδιο σημείο τροφοδοτώντας  την αγωνία που υπάρχει για το μέλλον.

Η συνέχεια και η 2η καλύτερη λύση αναζητούνται..ενώ η περιπέτεια συνεχίζεται.

ΥΓ: Άραγε μετρά κανείς τις συνέπειες; ή μήπως φταίνε οι παρωπίδες;

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics