Συνωστισμός στην εκδήλωση του ΣΕΣΑΕ

Του Γιάννη Βερμισσώ.

Του Γιάννη Βερμισσώ.


Η προσέλευση των στελεχών σχεδόν όλης της διοικητικής πυραμίδας των ασφαλιστικών εταιρειών χαρακτήρισε την εκδήλωση του ΣΕΣΑΕ που πραγματοποιήθηκε χθες στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στο σύνολό της η "αγορά" πραβρέθηκε στην εθιμική συγκέντρωση.

Ήταν μια συνάντηση με χαρακτήρα. Οι γνωστοί -όλοι- που προσήλθαν ακολούθησαν την ροή των σχετικών συναντήσεων και σταδιακώς συνομιλούσαν με το σύνολο των παρευρισκόμενων.

Κάποιοι με κοινά συμφέροντα και κάποιοι άλλοι με αντίθετες θέσεις στην αγορά, αντάλλαξαν απόψεις απολαμβάνοντας την πλούσια παροχή εικόνων -θέας- που προσέφερε ο 8ο όροφος του  εντυπωσιακό πράγματι ΙΣΝ. Πρόεδροι, αντιπρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι, διευθυντές πωλήσεων, εμπορικοί και μάρκετινγκ, εκπρόσωποι της Εποπτείας, και των φορέων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης έδωσαν το παρών.

Ο "απόηχος" είναι θετικός. Η εκδήλωση έδειξε ότι η αγορά "παρίσταται" συγκεντρώνεται και πλέον έχει κατακτήσει την "συσπείρωση" και την ενότητα , που στο παρελθόν της έλειπε σε κάποιο βαθμό. Σαφές ήταν επίσης ότι στις εταιρείες επικρατεί αισιοδοξία και ταυτόχρονα ανησυχία και δισταγμός.

Ναι μεν αλλά.. λένε για την ανάπτυξη, την παραγωγή, την εξέλιξη. Η αγορά της ιδιωτικής ασφάλισης βλέπει τις προοπτικές που υπάρχουν στον κλάδο και τις συζητά. Όμως διακρίνει και πώς το περιβάλλον, χρειάζεται βελτιώσεις. Χρειάζεται περισσότερη σταθερότητα και ομαλότητα. Έτσι και οι επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα θα μπορέσουν να σκεφτούν πιο θετικά και την ιδιωτική ασφάλιση. 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics