Το re-start της ασφαλιστικής πώλησης

Του Γιάννη Βερμισσώ.

Του Γιάννη Βερμισσώ.


Μια νέα αντίληψη για την ασφάλιση αρχίζει και αναπτύσσεται στην αγορά. Αυτή, εστιάζει στην αναθεώρηση του τρόπου  προσέγγισης των καταναλωτών-πολιτών-δυνητικών πελατών.

Τα παλιό μοντέλο ξεπεράστηκε από τις εξελίξεις. Μια νέα τάση για το μέλλον των πωλήσεων αποκαλύπτεται και τονίζεται από τις εταιρείες όπως πρόσφατα έγινε στο συνέδριο της Interamerican. Ο προβληματισμός για το μέλλον αρχίζει να διογκώνεται.

Ο νέος πωλητής πρέπει να πλησιάζει διαφορετικά. Να ενημερώνει διαφορετικά, Να πείθει διαφορετικά.  Και ο σημερινός επαγγελματίας καλείται να αντιληφθεί τα μηνύματα.

Αρχικώς λοιπόν θα πρέπει να αποδεχθεί η αγορά- οι έλληνες πωλητές/ ασφαλιστές- ότι πρέπει να αλλάξουν.

Ακολούθως να ενημερωθούν για την νέα παγκόσμια αγορά  και τον τρόπο που πρέπει να διαδίδουν  τον θεσμό και  τα προϊόντα της ασφάλισης ανάλογα με το περιβάλλον που βρίσκονται.

Αυτό χρειάζεται μελέτη,  προσήλωση στην εργασία, και υψηλή γνώση για το «που πάει το πράγμα».. Όμως υπάρχουν και ευκολίες.

Μη ξεχνάμε ότι όλα καταγράφονται, εντοπίζονται , αναλύονται και προσφέρονται στους ασφαλιστές από τις εταιρείες τους.

Συνεπώς,  η ευθύνη του καθενός είναι να θελήσει να αντιληφθεί και να υιοθετήσει τις νέες τάσεις.

Η προσαρμογή είναι το πρώτιστο και μετά έπονται τα περισσότερα και πιο ειδικά.

Κατανοούμε  ότι και σε αυτό το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή το έδαφος μετακινείται κάτω από τα πόδια… 

Οι πιο ευέλικτοι θα τραβήξουν τα όσα επιτάσσει το παρόν και θα πορευτούν στο μέλλον.  Αυτό όμως δεν αφορά μόνο τους νεοεισερχόμενους.  Διότι οι «παλιοί», οι «βετεράνοι», είναι πολλοί.

Είναι λοιπόν θέμα όλης της αγοράς η πρόοδος της ιδιωτικής ασφάλισης και των επαγγελματιών που την υπηρετούν. Διότι όσο και αν οι παλιοί, οι «πρώτοι» έχουν την δυναμική του παρελθόντος θα πρέπει να αντιληφθούν ότι ακόμα και αυτή εξανεμίζεται, εξαντλείται κάποια στιγμή.

Η άποψη των ειδικών που μιλούν και παρουσιάζουν έρευνες είναι ότι, πλέον, όλοι θα πρέπει να σταθούν στην ίδια αφετηρία. Έτσι και η ασφαλιστική πώληση δείχνει να κάνει re-start.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics