Χάνουν το τρένο της επιβίωσης εταιρείες και στελέχη…

Του Γιάννη Βερμισσώ.

Του Γιάννη Βερμισσώ.


Εμμένουν ακόμα κάποιοι να αντιμετωπίζουν με «παλιομοδίτικη» προσέγγιση τις νέες συνθήκες της αγοράς.

Θεωρούν, ότι χωρίς να έχουν βελτιώσει  τις υποδομές τους, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει άψογη λειτουργία των όσων παρέχουν σε συνεργάτες και πελάτες, χωρίς να έχουν οργανώσει την εργασία τους επιτυγχάνοντας υψηλές ταχύτητες και άμεση ανταπόκριση σε ότι τους ζητείται, μπορούν να προχωρήσουν στο μέλλον.  

Αγνοούν λοιπόν τα όσα επιβάλλονται και συνεχίζουν με κεκτημένη ταχύτητα να εφαρμόζουν μεθόδους και πρακτικές «εκείνης της εποχής» που όλα ήταν στο απυρόβλητο και οι αυθαιρεσίες αποτελούσαν χαριτωμένες  ιδιορρυθμίες.  Ήταν η εποχή του ερασιτεχνισμού. Τώρα τα πράγματα απαιτούν επαγγελματισμό.

Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει έως τώρα από τις εποπτικές αρχές και τους φορείς εκπροσώπησης της αγοράς, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτοί που ακροβατούν μεταξύ παλιού και καινούργιου  είναι αρκετοί.

Η κατάσταση δείχνει τη γνωστή ένδεια της αγοράς που πολλές φορές επαναλαμβάνουμε  -αρθρογραφώντας- όχι επικριτικά ή υποτιμητικά,  αλλά με διάθεση παρότρυνσης για τις προχωρήσει η αγορά στις απαραίτητες αλλαγές νοοτροπίας και πράξεων, και να διασφαλίσουν όλοι –μικροί μεγάλοι- το εχέγγυο της επιβίωσης-αρχικώς- και εν συνεχεία μιας κάποιας ανάπτυξης.

Ο καιρός όμως περνά και οι αμέλειες είτε είναι ηθελημένες είτε αθέλητες παραμένουν. Και θα στοιχίσουν σε ανθρώπους και θεσμούς. Εργαζόμενοι, εργοδότες, συνεργάτες, κινδυνεύουν να πληρώσουν ένα τίμημα ακριβό.

Και δυστυχώς ο χρόνος που τους απομένει είναι ελάχιστος. Οι αποκαλύψεις θα είναι βίαιες καθώς ο νέος ασφαλιστικός νόμος είναι ένα σύγχρονο κείμενο όπου τοποθετεί και αντιμετωπίζει τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης στο ύψος που του αρμόζει στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Ο συναγερμός ηχεί και πρέπει να ακουστεί από εταιρείες και στελέχη που φέρουν την ευθύνη για την πορεία του κάθε ασφαλιστικού γραφείου, της κάθε εταιρείας.

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics