Η ανοδική παρουσία της ιδιωτικής ασφάλισης στο διαδίκτυο αποστέλλει μηνύματα

του Γιάννη Βερμισσώ

Τα πράγματα εξελίχθηκαν ταχύτατα. Πιο γρήγορα απ΄ότι αναμενόταν. Η ιδιωτική ασφάλιση έχει ξαφνικά “περάσει” στο διαδίκτυο και η παρουσία της είναι ισχυρή. Η παρουσία της δεν αφορά τόσο την πώλησή της, που και αυτό συμβαίνει, αλλά την προβολή της. Ήταν ξαφνικό. Κανείς δεν περίμενε ότι μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα το ίντερνετ, θα σε βομβάρδιζε, σε κάθε σελίδα που επισκέπτεσαι και με κάποια πρόταση-εικόνα-παρουσία- τιμολόγηση, αξιολόγηση κ.α που αφορά ασφάλειες. Το φαινόμενο προειδοποιεί. Δίνει μηνύματα ότι φέτος ακόμη πιο πολύ και του χρόνου, περισσότερο, η ιδιωτική ασφάλιση θα έχει λάβει την δική της θέση στο διαδίκτυο.

Και μετά; Σαφώς θα ακολουθήσουν τα γνωστά. Αυτό συνιστά τάση και δείχνει το μέλλον και όπως κάθε τέτοια περίπτωση η προνοητικότητα για να υπάρχει ομαλή μετάβαση, χωρίς απώλειες, χωρίς προβλήματα πολλά είναι να υπάρξει μια “προφητική” παρέμβαση για να δημιουργηθεί πλαίσιο. Κανόνες, διαδικασίες, και πολλά ακόμη που δε θα επιτρέψουν μια εξέλιξη θυελλώδη που θα προκαλέσει αναταραχή.

Τα στελέχη και οι μελλοντολόγοι που εδώ και καιρό φιλοξενούν στην Ελλάδα κάποιες ασφαλιστικές ξεκίνησαν να μιλούν γι΄αυτά που σήμερα συμβαίνουν πριν από περίπου 2-3 έτη. Πέρυσι μίλησαν για μια ακόμη επανάσταση που δεν αφορά τη βιομηχανία. Αφορά την ιλιγγιώδη εξέλιξη της τεχνολογίας και την αναγκαία με αυτή συμπόρευση των ανθρώπων. Σε αυτή την κατεύθυνση όλοι οι αρμόδιοι στην ελληνική αγορά καλούνται να κινηθούν, για να προλάβουν τα όσα έπονται ώστε να είναι και με την πολιτεία, και με την εποπτεία και με τους φορείς εκπροσώπησης των συντελεστών της ιδιωτικής ασφάλισης, σωστά προγραμματισμένα.

Το διαδίκτυο προβάλλει και δίνει μια πρώτη εικόνα. Μετά ακολουθούν οι επαγγελματίες…

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics