Οι εκδηλώσεις της ασφαλιστικής αγοράς και.. η επόμενη ημέρα

του Γιάννη Βερμισσώ

Πληθώρα από εκδηλώσεις περιβάλλουν την ελληνική ασφαλιστική αγορά καθώς και βραβεύσεις γίνονται και επιβραβεύσεις κορυφαίων γίνονται και  πιο επιτελικά οι θεσμικοί φορείς πραγματοποιούν σπουδαίες συναντήσεις -ευρωπαϊκού επιπέδου και βεληνεκούς- και αναδεικνύονται θέματα σημαντικά με υπόβαθρο επιστημονικό. Αυτή είναι η αξία της αγοράς. Η έντονη κινητικότητα σε θέματα απλά, σύνθετα και πολύπλοκα.

Ναι! Και οι επιβραβεύσεις, παρά το ότι έχουν παλιώσει και επαναληφθεί τόσες φορές που ενσωματώθηκαν στην καθημερινότητα, συνεχίζουν να προσφέρουν κάτι που αποτελεί και διάκριση και κίνητρο για κάτι καλύτερο σε επίπεδο συμβολή στην πρόοδο κάθε επιπέδου του θεσμού.

Και η αναγνώριση των εταιρειών για τις επιδόσεις τους σε οργάνωση, τεχνολογία, καινοτομία και τα πολλαπλά χρυσά ασημένια και χάλκινα βραβεία, δείχνει την πρόοδο και όσους προηγούνται. Μάλιστα, δεν είναι μόνο αυτοί είναι και άλλοι που δεν βραβεύονται όμως προοδεύουν.

Την ίδια ώρα οι ασφαλιστικές εταιρείες και τα ασφαλιστικά γραφεία των ανθρώπων της παραγωγικής καθημερινότητας που φέρνουν τα συμβόλαια και μεταδίδουν την γνώση για τον κλάδο, και ανοίγουν τις πόρτες για το επόμενο συμβόλαιο.

Αξίζει να αναγνωρίσει κανείς, ότι η ελληνική υπόσταση της ιδιωτικής ασφάλισης δείχνει να είναι προηγμένη και να οδεύει όλο και υψηλότερα σε επίπεδο γνώσης. Είδαμε προσφάτως μια υψηλόβαθμη ενημέρωση για θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος στα οποία η ιδιωτική ασφάλιση (με τους εδώ ανθρώπους της ) βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και συμμετέχει ζωηρά στις εξελίξεις.

Όλα αυτά, αποτελούν αποτελεί εχέγγυο για την συνέχεια και την προσέλκυση που αναγκαίου στελεχιακού δυναμικού το οποίο θα αλλάξει το περιβάλλον και θα συντελέσει στην μετάβαση του κλάδου σε μια καλύτερη εποχή. Αυτή την μετάβαση που όλοι φροντίζουν να γίνει με τον καλύτερο τρόπο.

Ο κλάδο μεσουρανεί και πρέπει να μείνει σε αυτό το σημείο με όλα τα εφόδια που διαθέτει. Όμως…

Όμως χρειάζεται και η παραγωγή. Αυτή  θα είναι το αντίκρισμα της προόδου. Και εδώ χρειάζεται να γίνει άλλη δουλειά. Χρειάζεται όλοι οι συντελεστές χωρίς υπεκφυγές και αποποίηση ευθυνών να εργαστούν σε ένα διαφορετικό επίπεδο με άλλες μεθόδους από το παρελθόν, για να συνειδητοποιηθεί το θέμα της ασφάλισης όλων όσων ο κάθε άνθρωπος τα έχει ως πολύτιμα αγαθά και πρέπει να να διαφυλάττει.

Είναι μια πραγματικότητα που δεν θέλει ερμηνείες..

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics