Ακης Αγγελάκης: Η ψυχολογία της επιτυχίας και τα (6+1) συστατικά της

“Η ψυχολογία της επιτυχίας είναι η μελέτη των νοητικών και συναισθηματικών παραγόντων που συμβάλλουν στην επίτευξη επιτυχίας σε διάφορες πτυχές της ζωής, συμπεριλαμβανομένης της καριέρας, των σχέσεων και της προσωπικής ανάπτυξης” αναφέρει ο κ. Ακης Αγγελάκης. Σε σχετική του διαδικτυακή ανάρτηση δίνει την διδακτική του πρόταση προσδιορίζοντας τα εξής:

“Μερικά από τα πιο σημαντικά συστατικά και παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στην επιτυχία:

1. Να έχεις θετική νοοτροπία: Μια θετική νοοτροπία μπορεί να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τις προκλήσεις, να παραμείνεις κινητοποιημένος και να επικεντρωθείς στις ευκαιρίες και όχι στα εμπόδια. Η θετική σκέψη μπορεί να σε βοηθήσει να καλλιεργήσεις την ανθεκτικότητα και την επιμονή, οι οποίες είναι απαραίτητες για την επιτυχία.

2. Να βάζεις στόχους: Ο καθορισμός συγκεκριμένων και εφικτών στόχων μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις συγκεντρωμένος και κινητοποιημένος και να σου δώσει μια σαφή αίσθηση κατεύθυνσης. Οι στόχοι θα πρέπει να αναλύονται σε μικρότερα, πιο διαχειρίσιμα βήματα και να επανεξετάζονται τακτικά για να διασφαλίζεται η πρόοδος.

3. Να μπορείς να παρακινείς τον ίδιο σου τον εαυτό όταν πέφτεις: Η επιτυχία απαιτεί εσωτερικά κίνητρα και ορμή, αντί να βασίζεσαι αποκλειστικά σε εξωτερικούς παράγοντες. Περιλαμβάνει την καλλιέργεια της αίσθησης προσωπικής ευθύνης και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την επίτευξη των στόχων σου.

4. Να έχεις αυτοπειθαρχία: Η πειθαρχία είναι η ικανότητα να παραμένεις συγκεντρωμένος και αφοσιωμένος στους στόχους σου, ακόμη και όταν αυτό είναι δύσκολο ή άβολο. Περιλαμβάνει την οργάνωση, την ανάπτυξη καλών συνηθειών και τον καθορισμό προτεραιοτήτων.

5. Να αντέχεις στα χτυπήματα: Η ανθεκτικότητα είναι η ικανότητα να ανακάμπτεις από αναποδιές και αποτυχίες. Περιλαμβάνει το να μαθαίνεις από τα λάθη, να διατηρείς θετική στάση και να παραμένεις προσηλωμένος στους στόχους σου.

6. Να διαθέτεις συναισθηματική νοημοσύνη: Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι η ικανότητα να αναγνωρίζεις και να διαχειρίζεσαι τα δικά σου συναισθήματα, καθώς και τα συναισθήματα των άλλων. Περιλαμβάνει την ανάπτυξη καλών δεξιοτήτων επικοινωνίας, την οικοδόμηση θετικών σχέσεων και την ενσυναίσθηση.

7. Να ζεις με ενσυνειδητότητα (mindfulness): Η ενσυνειδητότητα περιλαμβάνει την πλήρη παρουσία στη στιγμή και την επίγνωση των σκέψεων, των συναισθημάτων και του περιβάλλοντός σου. Μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις το άγχος, να βελτιώσεις την εστίαση και να πάρεις καλύτερες αποφάσεις.

Αναπτύσσοντας αυτούς τους ψυχολογικούς παράγοντες, μπορείς να βελτιώσεις τις πιθανότητές σου να επιτύχεις σε διάφορες πτυχές της ζωής. Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι η επιτυχία είναι ένα ταξίδι και απαιτεί αφοσίωση, προσπάθεια και ανθεκτικότητα για να πετύχεις τους στόχους σου.

Πολλά περισσότερα θέματα, τεχνικές, παραδείγματα, ασκήσεις και πρακτικές σε θέματα προσωπικής και επαγγελματικής επιτυχίας, παρουσιάζονται αναλυτικά στο μακροχρόνιο Πρόγραμμα με Διεθνή Πιστοποίηση Qualified Business & Life Mentor.”

Αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα, σε ποιους απευθύνεται, τη διάρκεια, τα μαθήματα και τη Διεθνή Πιστοποίηση πατώντας εδώ https://www.akis-angelakis.com/avideo/qualified-business-and-life-mentor/ ή στο 210-2512988 για περαιτέρω διευκρινήσεις σε τυχόν ερωτήσεις.

Ακης Αγγελάκης – Business & Life Training

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics