Συστάσεις υποχρεωτικής ασφάλισης για ακραία καιρικά φαινόμενα – Και ο ΟΟΣΑ δείχνει προς τα εκεί..

Και την ασφάλιση περιουσίας συστήνει ο ΟΟΣΑ μεταξύ άλλων στην Ελλάδα αναδεικνύοντας τη σημασία του θέματος και την ανάγκη που προφανώς υπάρχει στον τομέα αυτό. Η σύσταση του Οργανισμού σαφώς και προέρχεται μέσα από την οικονομική οπτική και την σταθερότητα που θα πρέπει να διασφαλιστεί μέσα από επιλογές των κυβερν’ησεων με στόχο την διαφύλαξη του κράτους , των πολιτών και της κοινωνίας.

Μια μεγάλη καταστροφή από ακραία φυσικά φαινόμενα θέτει σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα κάθε κράτους και συνεπώς ιδιαιτέρως στην ελληνική ιδιαιτερότητα η οποία έχει πέραν των καιρικών φαινομένων και την σεισμική απειλή είναι απολύτως απαραίτητη η μέριμνα σε αυτόν τον τομέα.

Η έκθεση του ΟΟΣΑ έχει δοθεί στην δημοσιότητα και σχετικά με την ασφάλιση κτηρίων αναφέρει ότι η κρατική -όπως γίνεται έως σήμερα- αποζημίωση για ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα έχει βαρύ δημοσιονομικό κόστος και δεν παρέχει υψηλή σιγουριά.

Η κατάσταση που επικρατεί έχει αναδειχθεί με ειδική επιστημονική μελέτη με την υποστήριξη του ΠΑΠΕΙ στην 4η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και προωθείται σε κάθε ευκαιρία μέσα από ενέργειες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα το ποσοστό ασφαλισμένων κατοικιών είναι πολύ χαμηλό και κατά στοιχεία της ασφαλιστικής αγοράς κινείται πέριξ του 15%.

Σήμερα οι συνθήκες είναι κατάλληλες δεδομένης και την αντίληψης της κυβέρνησης που είναι θετική προς την αξιοποίηση της ιδιωτικής ασφάλισης ώστε να θεσπιστεί ένα σύστημα-δίχτυ- προστασίας των πολιτών και της οικονομίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που ολοένα και πιο συχνά πλήττουν πλέον και την Ελλάδα. Η κυβέρνηση ήδη έχει ανακοινώσει ότι θα επιβάλλει την υποχρεωτική ασφάλιση σε συγκεκριμένες περιπτώσεις κτηρίων. Ωστόσο μια πιο  ευρεία προσέγγιση θα παρείχε υψηλότερη προστασία στην κοινωνία και δε θα αφαιρούσε βάρη από το δημόσιο σύστημα.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics