Η ματιά ενός Αθηναίου για τον πολιτισμό

Γράφει ο Ζήσης Ε. Ψαρράς.


Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Βοτανικό.

Όχι μόνο για τη περιοχή που έκανα τα πρώτα μου βήματα, έπαιξα και έκανα τους πρώτους μου φίλους που αργότερα έγιναν συμμαθητές μου, αλλά και γιατί όταν σήκωνα το κεφάλι μου μπορούσα να δω το μνημείο της Ακρόπολης, τον Λυκαβηττό να με αγκαλιάζουν και να με συνοδεύουν κάθε ημέρα, κάθε στιγμή, σε κάθε στάδιο της ζωής μου.

Ένοιωθα και νοιώθω περήφανος για την Αθήνα που και σήμερα ζω και δραστηριοποιούμαι, γιατί ο πολιτισμός που εκπέμπει παρά τα προβλήματα που έχει ως πόλη, αφήνουν μία μοναδική παγκόσμια αίσθηση που πολύ λίγες πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο μπορούν να ανταγωνιστούν.

Ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη «ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ», αυτή η αίσθηση πήρε πραγματικά άλλες διαστάσεις και με κάνει να αισθάνομαι όχι απλά περήφανος αλλά απολύτως υπεύθυνος.

Τα προηγούμενα χρόνια η δημοτική αρχή πραγματοποίησε μία απολύτως στοχευμένη επιλογή η οποία είχε επίκεντρο της τον πολιτισμό, τη προβολή και αναβάθμιση της Αθήνας στον υπέρτατο βαθμό. Την περίοδο της πανδημίας ο δήμος χρηματοδότησε με το ποσό των 6.7 εκατομμυρίων ευρώ επιχειρήσεις πολιτισμού, λειτούργησε το Δημοτικό Θέατρο «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ», το οποίο και πραγματοποίησε δεκάδες παραστάσεις, διοργανώθηκε το «ATHENS CITY FESTIVAL», με 250.000 επισκέπτες που αποτέλεσε το πολιτισμικό γεγονός της πόλης, επανατοποθετήθηκαν μετά από συντήρηση σημαντικά γλυπτά από το παρελθόν και όλα αυτά αποτελούν ένα μικρό μόνο δείγμα της πολιτισμικής και αισθητικής αναδιαμόρφωσης της Αθήνας.

Αυτό το δείγμα αποτελεί και το εφαλτήριο για τη νέα προσπάθεια στην οποία ευελπιστώ να συμμετέχω και εγώ. Το νέο πρόγραμμα άλλωστε του δήμου για τον πολιτισμό είναι φιλόδοξο και αντάξιο της έως τώρα πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Περιλαμβάνει την αναβάθμιση σημαντικών πολιτιστικών υποδομών όχι σε ένα είδος τέχνης αλλά σε ένα σύνολο μορφών, το θέατρο του Λυκαβηττού του οποίου η επαναλειτουργία μετά από τόσα χρόνια μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει, αναβάθμιση του «ATHENS CITY FESTIVAL», όπου μπορεί και πρέπει να πάρει τον χαρακτηρισμό και τη προβολή ενός διεθνούς event, διεύρυνση του στολισμού της πόλης σε ακόμα περισσότερες γειτονιές και πλατείες με σεβασμό στο περιβάλλον και στην κατανάλωση ενέργειας.

Ο πολιτισμός δεν είναι όμως μόνο αυτά αλλά τα πάντα γύρω από αυτά, η καθαριότητα, οι συγκοινωνίες, τα πανεπιστήμια, εμείς οι ίδιοι οι άνθρωποι, οι κάτοικοι της Αθήνας μας που την αγαπάμε και είμαστε περήφανοι γι’ αυτήν.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι και η δική μου προσπάθεια για την πόλη που γεννήθηκα, που μεγάλωσα και αποζητώ την ευκαιρία μέσω της ψήφου σας να προσφέρω και εγώ.

ΖΗΣΗΣ Ε. ΨΑΡΡΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ / ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ με τον ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ «ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ»

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics