Οι συνέπειες της τηλεεργασίας στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Του Γιάννη Βερμισσώ

«Οι υψηλές επιδόσεις  ενισχύθηκαν και οι μέτριες πήγαν χαμηλότερα». Και οι «πειθαρχημένοι επαγγελματίες θα εκτοξεύσουν την παραγωγή ενώ οι λιγότερο εντατικοποιημένοι θα αποδιοργανωθούν».

Αυτές τις εκτιμήσεις, καταγράφουμε για τις νέες συνθήκες που επικρατούν στην πώληση ασφαλιστικών προϊόντων, μιλώντας με ασφαλιστές παλιούς ή και νεώτερους, που έχουν εμπειρία και συνεργασίες στην αγορά.

Συζητώντας για τις νέες συνθήκες εργασίας σε περιβάλλον covid19 και ενεργοποίηση της τηλε-εργασίας και την εκτέλεση πολλών διαδικασιών από μακριά, η  γενική αίσθηση είναι πώς η τηλεεργασία βοηθά τους συστηματοποιημένους, οργανωμένους, αυτούς που μπορούν να βάλουν πρόγραμμα και να το εκτελέσουν με ακρίβεια.

Αντίθετα όσοι με μεγαλύτερη δυσκολία και λιγότερη οργάνωση αντιμετωπίζουν την καθημερινότητά τους, θα δυσκολευτούν να εξελιχθούν σε περιβάλλον τηλεματικής.

Αυτό βέβαια για την οργάνωση της εργασίας έχει αποδειχθεί ως το μοναδικό εφαλτήριο για την επιτυχία . Ωστόσο στην παρούσα συγκυρία φαίνεται ότι αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία για να μπορέσει ο καθένας να προχωρήσει, να φέρει παραγωγή, και γιατί όχι να επιτευχθούν και διακρίσεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση, επιμένουν και αυτή την προτροπή πραγματοποιούν κορυφαίοι από πλευράς παραγωγής ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές οι οποίοι και αποστέλλουν και το σχετικό μήνυμα οργάνωσης  προς όλους τους ενασχολούμενους στον κλάδο.

Συμπερασματικά λέμε ότι η τηλεργασία μπορεί να εκτινάξει ή να καταβυθίσει την παραγωγή. Είναι θέμα επιλογής του κάθε επαγγελματία..

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics