Η “Ύδρα” και οι ασφαλιστές στην αφετηρία νέων εξελίξεων

του Γιάννη Βερμισσώ

Φέτος τα πράγματα στην συνάντηση της ΥΔΡΑΣ είναι για τους συντελεστές της αγοράς ιδιωτικής ασφάλισης διαφορετικά από παλιά.

Η σημαντική αυτή εκδήλωση, που φέρνει την Ελλάδα στο διεθνές προσκήνια της “βαριάς” ασφαλιστικής και αντασφαλιστικής αγοράς και αναδεικνύει την αξία των εν Ελλάδι εργασιών της ιδιωτικής ασφάλισης και των ανθρώπων της, φέτος βρίσκει την αγορά σε άλλο σημείο.

Πιο τεχνοκρατική με την τεχνολογία να βρίσκεται στην κορυφή, πιο οργανωμένη με τους ανθρώπους να λειτουργούν -και μετά από την πανδημία- άψογα συγχρονισμένα, πιο αποδεκτή από το “κράτος ” καθώς η τελευταία κυβέρνηση την αναγνώρισε ισχυρά και της έδωσε και κάποιο πρώτο κίνητρο (ΕΝΦΙΑ-Ασφάλιση περιουσίας).

Ακόμη όμως πιο σημαντικό είναι πώς η αγορά αναγνωρίζεται από τους πολίτες. Πιο κοντά της πιο μελετημένοι, πιο σταθεροί ως προς την ασφάλισή τους.

Και οι άνθρωποι της αγοράς πιο συνειδητοποιημένοι σε αυτό το σημαντικό έργο τους.

Η ΥΔΡΑ λοιπόν φέτος, πέρα από το εθιμοτυπικό της μέρος, δεν είναι για να ανεβάσει την ελληνική σημαία της ιδιωτικής ασφάλισης. Αυτή ανεμίζει ήδη και έχει ιδιαιτέρως τονιστεί από τους εκπροσώπους του κλάδου ότι και ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες, και οι πιο αυστηρά ελεγχόμενες και οι πιο θωρακισμένες απέναντι σε κινδύνους έναντι άλλων κλάδων.

Έτσι η εκδήλωση της ΥΔΡΑΣ, φέτος περιέχει όλα αυτά τα στοιχεία και σηματοδοτεί για όλους την νέα εποχή στην οποία η αγορά εισέρχεται. Οι αλλαγές ραγδαίες και θα φέρουν μεταβολές δυναμικές καθώς θα εξελίσσονται γρήγορα αγγίζοντας ανθρώπινο δυναμικό, τρόπους εργασίας, διαδικασίες, και ασφαλιστικά προϊόντα.

Τα συμβόλαια Υγείας δε θα παραμείνουν τόσο ακριβά, τα συμβόλαια αυτοκινήτου θα αλλάζουν(;) χέρια, η ασφάλιση περιουσίας θα έχει εξελίξεις, ο κλάδος θα συμπληρώσει δημόσιες (αποκλειστικέ σήμερα) παροχές και τόσα άλλα ακόμα..

Θα λέγαμε ότι κυριαρχεί η βεβαιότητα της ανόδου ταυτόχρονα με την  ρευστότητα των συνεπειών, αυτής, της επερχόμενες ανόδου.

Οι θεατές πολλοί και οι φέροντες την ευθύνη εξίσου ευάριθμοι. Όλοι και όλα οδηγούνται σε μια νέα ισορροπία.

 

 

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics