Μιχάλης Τάτσης: “Ο ηγέτης και γεννιέται και γίνεται”

του Γιάννη Βερμισσώ
Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση της επαγγελματικής εξέλιξης των ανθρώπων, των στελεχών, των εργαζομένων, κάθε βαθμίδας και τομέα, αποδίδει συγγραφικά ο κ. Μιχάλης Τάτσης.
Το γνωστό στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς, σήμερα Διευθυντής Δικτύων πωλήσεων της  ΕΘΝΙΚΗΣ Ασφαλιστικής, υπεύθυνος της ανάπτυξής τους,  συντέλεσε με την προσωπική του εμπειρία στην συγγραφή ενός βιβλίου το οποίο περιέχει ιστορίες “management και ηγεσίας” από ανθρώπους με καίριες θέσεις ευθύνης από τους χώρους: κορυφαίων επιχειρήσεων, της εκπαίδευσης, των ενόπλων δυνάμεων, της εκκλησίας και άλλων τομέων.
Προσέφερε την δική του επιστημονική (ως μαθηματικός, με ΜΒΑ στην ΑΣΟΕΕ, αναλογιστική επιμόρφωση, πολλές σεμιναριακές γνώσεις ) και  επαγγελματική καθημερινή γνώση μέσα από ένα αφήγημα προσωπικής εξέλιξης με γεγονότα, στιγμές, αποφάσεις.
Το βιβλίο με τίτλο GROW περιλαμβάνει τις σημαντικές ιστορίες ανθρώπων που ξεχώρισαν, εξελίχθηκαν, ηγήθηκαν, άλλαξαν εργασίες, και πέτυχαν να είναι σημαντικοί συντελεστές διαφορετικών βαθμίδων εντός της παραγωγικής αλυσίδας. Πρόκειται για διδακτικές ιστορίες που έχουν ως στόχο να βοηθήσουν ανθρώπους να επιδιώξουν το “καλύτερο”.
Ο κ. Τάτσης  μεταφέρει την εμπειρία του, κρίσιμες ώρες, σκέψεις, διλήμματα, και γενικά μια ιστορία ζωής, και καταλήγει σε ένα πρώτο συμπέρασμα  ότι “ο ηγέτης και γεννιέται και γίνεται”.
Πρόκειται όπως αναφέρεται στο εξώφυλλο για “Ιστορίες Management & Ηγεσίας όπου 60 άνθρωποι μιλούν μέσα από τις προσωπικές τους εμπειρίες. Το βιβλίο είναι συλλογικό έργο των Θοδωρή Σπηλιώτη και Βαγγέλη Παπαδήμα (εκδόσεις διόπτρα) και το προλογίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Τα έσοδά του θα διατεθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Ανάμεσα στα συμπεράσματα που εκφράζει ο κ. Τάτσης επιλέξαμε γλαφυρά αποφθέγματά του όπως μεταξύ άλλων τα εξής:
– “Για να ηγηθείς χρειάζονται γνώσεις, πείσμα, πάθος και αγάπη για ότι κάνεις. Αλλιώς δε μπορεί να πετύχει υψηλούς στόχους, δε μπορεί να κατακτήσεις υψηλές θέσεις και δε μπορεί να ηγηθείς”.
– “Η ευκαιρία είναι σαν το βέλος που όταν φύγει δε γυρίζει πίσω.”
–  Οφείλουμε να αδράξουμε την κάθε μέρα.”
– “Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια.”
Να σημειωθεί ότι το δικό του αφήγημα το αφιερώνει στην οικογένειά του την οποία θεωρεί και διαχρονικό στήριγμά του.
btr
© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics