Να ελεγχθούν αυτοί που «λύνουν» το Συνταξιοδοτικό

Κινδυνεύουμε να πάθουμε Αλσχάϊμερ πριν την ώρα μας. Γιατί όπως εξελίσσονται τα πράγματα για το Συνταξιοδοτικό, μιλάνε πολλοί και πολύ, για λύσεις, σαν το πρόβλημα να ξημέρωσε χθες.

Του Ξενοφώντα Ακροπολίτη.


 

 

Κινδυνεύουμε να πάθουμε Αλσχάϊμερ πριν την ώρα μας.

Γιατί όπως εξελίσσονται τα πράγματα για το Συνταξιοδοτικό, μιλάνε πολλοί και πολύ, για λύσεις, σαν το πρόβλημα να ξημέρωσε χθες.

Επειδή έχουν τεράστιες ευθύνες, προσπαθούν να σκεπάσουν την ιστορία του θέματος τα τελευταία 30 (άντε 20) χρόνια.

Μέσω του έντονου φωτισμού του παρόντος  που επείγει, ελπίζουν να λησμονήσουμε. Θέλουν να ξεχάσουμε.  

Να ξεχάσουμε τι έχουμε πληρώσει. Να ξεχάσουμε τα άρθρα, τις δηλώσεις και διαδηλώσεις (με το αζημίωτο) για το «μόνο Κοινωνική Ασφάλιση». Την  προαγωγή συνδικαλιστών σε βουλευτές (και βάλε) με μόνο προσόν τους σχετικούς «αγώνες». Να ξεχάσουμε τις ρυθμίσεις για τα «ευγενή» Ταμεία. Να ξεχάσουμε τα Ταμεία των Κρατικών επιχειρήσεων, όπου πληρώναμε «υπέρ τρίτων», λες και οι επιχειρήσεις αυτές ανήκαν (στο διορισμένο) προσωπικό και όχι σε όλους μας.

(Κουϊζ: Ποιος, για ποιόν, πότε, είπε: «Είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του, αλλά όχι και 500 εκατ. – Δραχμές – »).

Όποιος, χωρίς ΚΑΜΜΙΑ εξαίρεση, τολμάει να διατυπώνει άποψη για το Συνταξιοδοτικό, θα πρέπει:

Να ξέρει. ( Όχι βάσει δηλώσεων τύπου Τσαρούχη). Να δηλώνει τι έχει κάνει για να ΜΗ φθάσουμε εδώ. Να  δηλώνει τι  EXEI KANEI  και φθάσαμε εδώ. Να δηλώνει τι  ΔΕΝ   άφησε άλλους να κάνουν και φθάσαμε εδώ. Να ζητάει συγνώμη. Δύσκολο, γιατί αναιρούνται καριέρες, αλλά τι να κάνουμε, αυτά έχει η ζωή. Να δηλώνει ποια είναι, ή ποια θα είναι, η ΔΙΚΗ του σύνταξη πριν και μετά τα μέτρα που εκείνος προτείνει.

Με τις προδιαγραφές αυτές  ελάχιστοι θα μπορούν να μιλούν. Θα λείψει έτσι ο θόρυβος για να ακουστούν  πραγματικές λύσεις.

Υπάρχουν και όρια στην κοροϊδία.

Μήπως πρέπει να υπάρξουν και ευθύνες?

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics