Νέες κινήσεις ΕΕΑ για στήριξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης με αρχή την IDD

Του Γιάννη Βερμισσώ

Επαναστατικές πρωτοβουλίες που θα αποδώσουν υπεραξία, κύρος και προοπτικές στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση εκκινώντας από την απόλυτη στήριξη των διαμεσολαβητών στην εφαρμογή της IDD δρομολογεί το ΕΕΑ, στοχεύοντας στην ποιοτική εξέλιξη του κλάδου και την περαιτέρω ανάπτυξή του στην αγορά.

 

Με τη δέσμευση αυτή ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι Χατζηθεοδοσίου χαιρέτισε την εκδήλωση της ΕΑΔΕ την οποία στήριξε το ΕΕΑ και είχε στόχο την παροχή διευκρινίσεων για την IDD και την επίσημη υποδοχή της από την αγορά.

Νωρίτερα ο κ. Π. Λελεδάκης είχε «ανοίξει» την εκδήλωση προλογίζοντάς την και εστιάζοντας στις μεγάλες μεταβολές που έχουν επέλθει στον κλάδο οδηγώντας στην αναβάθμισή του.

Ακολούθως ο Γ. Γ.του ΕΕΑ κ. Δ. Γαβαλάκης και η πρόεδρος της ΕΕΑΕ κυρία Δ. Λύχρου των οποίων ο ρόλος και η συμβολή στη διαμόρφωση της IDD και τον εκσυγχρονισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας αναγνωρίστηκε δημοσίως, προλογικά παρουσίασαν τα όσα εισάγει στην λειτουργία του επαγγέλματος η Οδηγία, και ανέδειξαν τις επιτυχίες που κερδήθηκαν για την διαμεσολάβηση.

Στην ίδια κατεύθυνση όλοι οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου, Γ.Γ. ΕΕΑ κ. Δ. Γαβαλάκης, πρόεδρος ΕΕΑΕ κυρία Δ. Λύχρου, πρόεδρος ΣΕΜΑ κ. Ι. Ξηρογιαννόπουλος, πρόεδρος ΠΣΣΑΣ κ. Ι. Τοζακίδης, πρόεδρος ΠΟΑΔ κ. Π. Μιχαλόπουλος και πρόεδρος ΕΑΔΕ κ.. Π. Λελεδάκης, παρευρισκόμενοι στο πάνελ της εκδήλωσης χαιρέτισαν συλλήβδην την υιοθέτηση της Οδηγίας και τόνισαν ότι θα λειτουργήσει θετικά για την αγορά.

Ο καθένας από την πλευρά του επισήμανε τη σημασία της σωστής και γρήγορης προσαρμογής του κλάδου προκειμένου να προχωρήσει στο νέο περιβάλλον. Απάντησαν σε δομικά ερωτήματα που τέθηκαν για τη νέα νομοθεσία και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή για τον κλάδο.

ΥΠΕΡ- συμμετοχή Διαμεσολάβησης

Εστιάζοντας στην IDD ο πρόεδρος τους ΕΕΑ διαβεβαίωσε τους περισσότερους από 800 παριστάμενους και 1500 μέσω live streaming ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές ότι δε θα αντιμετωπίσουν κανένα θέμα λειτουργίας λόγω  IDD.

Πρόσθεσε επίσης,  πώς το ΕΕΑ θα βρίσκεται πανελλαδικά κοντά τους και είναι σε επαφή με τα Επιμελητήρια όλης της χώρας προκειμένου να συνδράμει στην ερμηνεία και εφαρμογή του νόμου προς όφελος των διαμεσολαβητών. Παρεμπιπτόντως είπε ότι δρομολογούνται λύσεις και κινήσεις για μια σειρά θεμάτων του κλάδου.  Ο κ. Χατζηθεδοσίου στη διάρκεια της εκδήλωσης έκανε σαφές ότι  οι εξελίξεις θα είναι πολλές για τον κλάδο ο οποίος πρέπει να είναι προετοιμασμένος να υποδεχθεί την αναστροφή του κλίματος στην ελληνική οικονομία.

Απέστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης των επαγγελματιών λέγοντας ότι «όποιος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα σε ότι αφορά την εφαρμογή της IDD μπορούμε να του το λύσουμε» προσθέτοντας ότι το ΕΕΑ ερμήνευσε με την θετικότερη προσέγγιση την IDD και προς αυτή την κατεύθυνση είναι σε διαδικασία επαφής με όλα τα επιμελητήρια της χώρας προκειμένου να συμβάλλει στο να μην ερμηνευτεί τυχόν λανθασμένα ο νόμος και να διευκολυνθούν σε όλη τη χώρα οι απανταχού ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.

Μελέτη για τον κλάδο 

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανακοίνωσε ότι το ΕΕΑ δρομολογεί μελέτη για τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, η οποία θα αποτελεί βασικό «εργαλείο» για τον κάθε επαγγελματία και προανήγγειλε πώς στην ερχόμενη άνοιξη οργανώνεται με πρωτοβουλία του ΕΕΑ η μεγαλύτερη συνάντηση εκλεγμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια της χώρας με στόχο τη δημιουργία «ενιαίας πανελλαδική γλώσσας επικοινωνίας».

Στο πλαίσιο αυτό εστίασε και στη σημασία που έχει για τον κάθε επαγγελματία το Συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης. Ακόμη επισήμανε την πρωτοπορία που παρουσιάζει το ΕΕΑ στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών προς τα μέλη του, και τον παρεμβατικό του ρόλο υπέρ αυτών.

 

Δείτε παρακάτω τα video από την εκδήλωση.

 

 

 

 

 

© INSURANCE EEA 2019. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics