Οι νέες ασφαλιστικές εργασίες αποκαλύπτονται

Μόλις της προηγούμενη εβδομάδα η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κυρία Λούκα Κατσέλη μιλώντας σε έλληνες επιχειρηματίες προκάλεσε κάποιες σκέψεις για την άνοδο των ασφαλιστικών εργασιών.

Του Γιάννη Βερμισσώ.

Μόλις της προηγούμενη εβδομάδα η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κυρία Λούκα Κατσέλη μιλώντας σε έλληνες επιχειρηματίες προκάλεσε κάποιες σκέψεις για την άνοδο των ασφαλιστικών εργασιών.  


Είπε πώς και οι ελληνικών συμφερόντων επιχειρήσεις που βρίσκονται σε γειτονικές χώρες εάν αναπτύξουν  δομές διανομής στην Ελλάδα, σταθμούς αποθήκευσης, κέντρα ανάπτυξης εργασιών εντός χώρας, «ακουμπήσουν» σε άλλες επιχειρήσεις που βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος τότε σαφώς και δημιουργούνται συνθήκες ανάπτυξης και παραγωγής κεφαλαιακών πλεονασμάτων.

Με τον τρόπο αυτό η κυρία Κατσέλη αφενός απενοχοποίησε την μετεγκατάσταση ή ίδρυση επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες και αφετέρου κατέδειξε πώς η ανάπτυξη δεν έρχεται μόνο με το να «καπνίσουν φουγάρα» στο ελληνικό έδαφος. Πολύ περισσότερο θύμισε ότι η επιχειρηματικότητα και οι αγορές είναι πλέον διεθνοποιημένες. Και ότι μπορεί, και επιβάλλεται, να αναπτυχθούν εργασίες επί αυτής της βάσης. 

Κάπως έτσι και η ασφαλιστική αγορά που χθες αναφέραμε ότι χρειάζεται να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις της, τώρα χρειάζεται να σκεφθεί και έξω από το «κουτί». Τα στεγανά έπεσαν και σαφώς οι εμπορικοί και βιομηχανικοί κίνδυνοι είναι και αλλού πέρα από την Βοιωτία και την Αττική, εκτός Ασπροπύργου και Οινοφύτων. Είναι και στις μεταφορές και σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με πρώτες ύλες, με παθητική τελειοποίηση, με μεταφορές, ακόμα και με τουρισμό και με συμβουλευτικές υπηρεσίες. Υπάρχουν, χωρίς αμφιβολία πολλά. Αρκεί να γεννηθεί μια νέα εποχή σκέψης περισσότερο δημιουργικής από το παρελθόν όπου τα πράγματα κυλούσαν στο αυλάκι..

Όλες αυτές οι σκέψεις αναδύθηκαν εύκολα εκεί στην εκδήλωση του ΕλληνοΒρετανικού Επιμελητηρίου με θέμα «Back to Business» όπου η εφοπλιστική ελληνική οικογένεια με την περισσή απλότητα του κ. Π. Τσάκου έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους ότι τα καράβια που φτιάχνονται αλλού έχουν προμήθειες από ελληνικές επιχειρήσεις.  Μπορούμε να συμπληρώσουμε: αρκεί να θέλεις να στηρίξεις τη χώρα σου και όλες τις προσπάθειες που γίνονται στον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο… 

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics