«Παζάρια» και μνηστήρες στην ΕθΝΙΚΗ Ασφαλιστική

Συνεχίζονται τα «παζάρια», σχετικά με την υπόθεση πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής προκαλώντας μια μεγάλη βλάβη, ίσως και μεγαλύτερη αυτής που έχει ήδη γίνει εξαιτίας της καθυστέρησης που σημειώθηκε έως σήμερα και για λόγους που ακόμα δεν έχουν ανακοιν

Του Γιάννη Βερμισσώ


Συνεχίζονται τα «παζάρια», σχετικά με την υπόθεση πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής προκαλώντας μια μεγάλη βλάβη, ίσως και μεγαλύτερη αυτής που έχει ήδη γίνει εξαιτίας της καθυστέρησης που σημειώθηκε έως σήμερα και για λόγους που ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί.

Η υφιστάμενη κατάσταση που δείχνει το πρότζεκτ να μεταφέρεται διαρκώς σε ένα μακρύτερο μέλλον με αιτιολογίες που βρίσκονται στο στάδιο των πληροφοριών, έχει πυροδοτήσει σενάρια, φήμες και γενικά αναστάτωση που με την σειρά της δίνει σκυτάλη σε πληροφορίες για νέους ενδιαφερόμενους υποψήφιους αγοραστές.

Όσο και αν το ενδιαφέρον είναι ζωντανό, όσο και αν υπάρχουν υποψήφιοι μνηστήρες, όσο και αν έχουν λάβει θέση, είναι προφανές ότι αν δεν υπάρχει τελεσίδικη –καταληκτική απόφαση από τα όσα βρίσκονται σε εξέλιξη, δε μπορεί να γίνει καμία νέα συζήτηση.

Δηλαδή, χωρίς να έχει γίνει κάτι γνωστό επισήμως, όπως προβλέπεται από την όλη διαδικασία η οποία ήταν αμερόληπτη και εγκρίθηκε από την πολιτεία και τους θεσμικούς φορείς και πλαισιώθηκε από συζητήσεις (ΤτΕ, ΔΕΙΑ κ.α), όλα αποτελούν συζητήσεις χωρίς περιεχόμενο.

Το μόνο γνωστό είναι πώς στο πλαίσιο όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών γίνονται συζητήσεις, ζητούνται διευκρινήσεις και  η υπόθεση προχωρεί σε αυτό το περιβάλλον.

Τα τελευταία γεγονότα όπου αναφέρονται σε οικονομικές απαιτήσεις μεταξύ των μετόχων –συνεταίρων-συνεργατών της ΕΧΙΝ , ή στην διάρθρωση του Fund όπου μετέχει στην ΕΧΙΝ και οτιδήποτε άλλο σχετικό αποτελούν θέματα όπου σαφώς πυροδοτούν ανησυχία,  σαφώς δημιουργούν υπόνοιες για προβλήματα όμως δε μπορεί να αποτελούν αφορμή για ερμηνείες. Οι ώρες είναι κρίσιμες και αναμένεται να πέσει φώς και να δοθούν εξηγήσεις από τις αρμόδιες πλευρές ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Το μόνο βέβαιο είναι πώς η ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική πρέπει να διαφυλάξει το κύρος της, να διατηρήσει την δυναμική της και να ενημερωθεί για το τι συμβαίνει.  Άνθρωποι και θεσμοί κλονίζονται και είναι άδικο να παραμένουν στην βλαπτική ασάφεια με το εξίσου βλαπτικό ενδιαφέρον που «περιφέρεται» ανά τον κόσμο χωρίς καν να έχει ανοίξει διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και χωρίς να έχει κλείσει η τρέχουσα κατάσταση. 

© INSURANCE EEA 2019. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics