Προκρίνονται οι μάνατζερ υπουργοί

Άρθρο του Ξενοφώντα Ακροπολίτη. Την Πέμπτη πριν τις εκλογές ζητάγαμε ένα νικητή για να αρχίσουμε επιτέλους να δουλεύουμε.

Άρθρο του Ξενοφώντα Ακροπολίτη.


Την Πέμπτη πριν τις εκλογές ζητάγαμε ένα νικητή για να αρχίσουμε επιτέλους να δουλεύουμε. Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Έχουμε νικητή. 

Έχουμε ένα 80% όσων ψήφισαν, που θέλουν Ευρώπη/Ευρώ και αποδέχονται την αναγκαιότητα του 3ου μνημονίου. Έχουμε το είδος της πλειοψηφίας που επιθυμούσε ο κος Τσίπρας.

Τυπικά δεν απαιτούνται εκλογές για τα επόμενα 4 χρόνια. Έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα για τα επόμενα τρία χρόνια. Έχουμε τελικό στόχο.

Άρα, τέλος εντολές, εκλογές κλπ. Ώρα για δουλειά.

Κυρίως όμως χρειάζεται να δουλέψει η Κυβέρνηση. Πριν δυο μήνες, είχαμε σημειώσει ότι μετά την υπογραφή των προ απαιτούμενων και του νέου μνημονίου ο κος Τσίπρας θα χρειαζόταν … «Υλοποιητές». Στελέχη ικανά  να τρέξουν το πυκνό και δύσκολο πρόγραμμα.

Στα ονόματα που διακρίνουμε στην νέα κυβέρνηση υπάρχουν (μόνο) τρείς: Ο κος Τσακαλώτος (που δυστυχώς αμφιβάλει λίγο), ο κος Χουλιαράκης (πρόκειται για αποκάλυψη) και ο «υπηρεσιακός» κος Γιάννης Μουζάλας (ξέρει το αντικείμενο ουσιαστικά).

Οι τρεις αυτοί έχουν χαρακτηριστικά manager, γι αυτό τα καταφέρνουν. Το σημείο αυτό πρέπει να βάλει σε σκέψεις τον κο Τσίπρα…

Όμως δεν πρέπει από ‘δω και πέρα να ξεχνάμε ότι στις τρείς βδομάδες της Υπηρεσιακής έχουμε βρει και άλλους ικανούς: Πρόκειται για χαμηλά, μεσαία και ανώτερα στελέχη του Κράτους, που ξέρουν την δουλειά τους και ξέρουν να την διεκπεραιώνουν. Αν δεν έχει άλλους διαθέσιμους managers o κος Τσίπρας, ας διαλέξει πολιτικούς που θα αφήσουν τα στελέχη αυτά να κάνουν την δουλειά τους.

Θα είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, αλλά και κάτι νέο. 

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics