Υποψίες ανατροπών.. στις ανατροπές!

Του Ξενοφώντα Ακροπολίτη.

Του Ξενοφώντα Ακροπολίτη.


Suspicious minds: Ήταν η  τελευταία μεγάλη επιτυχία του Βασιλιά Έλβις, δηλαδή «Υποψίες».  (Υπάρχει και αντίστοιχη επιτυχία του Τόλη, από τις πρώτες). Αυτό είναι που μας κατατρώει. Υπόψίες για πολλά.

Γιατί όσο περνούν οι μέρες, έρχονται στην επιφάνεια όλο και περισσότερα στοιχεία, (έχουμε σχεδόν περάσει από τις αποχρώσες ενδείξειςστις αποδείξεις), ότι υπήρχε μόνο ένα Σχέδιο (ελληνικά «Plan»)  A, B, C, όπως το θέλετε, με ένα μόνο υπότιτλο, « Δραχμή». Η Κυβέρνηση (και το Κόμμα), γνώριζαν ότι αυτό δεν το θέλει η πολύ μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού και παρ’ όλα αυτά, σχεδίαζε να το ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ.

Αυτό είναι ανατριχιαστικό. Για να το κάνει, έπρεπε πρώτα να υπάρξει η απόλυτη καταστροφή και  αυτό έγινε τους πέντε μήνες της «διαπραγμάτευσης»: Επιστρέψαμε τα 11 δις, εξαντλήσαμε όλα τα κεφάλαια που είχαμε,αφήσαμε τις ημερομηνίες να περνάνε (ειδικότερα της 30/06), δεν δώσαμε την δόση στο ΔΝΤ. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να μας διώξουν και έτσι να υπάρχει άλλοθι.

Κάναμε το «Δημοψήφισμα »με το πλαστό δίλλημα, ώστε να μας πούνε στο τέλος,όπως αποδείχθηκε, ότι «όχι» μας ήταν όχι στο Ευρώ και την Ευρώπη (πολύ βαρύ το ψέμα αυτό). Έτσι «δια της διολισθήσεως» είμασταν έτοιμοι για την Δραχμή (και στην συνέχεια Δραχμούλα και μετά Δραχμουλίτσα) .

Για να γίνει όμως η μετάπτωση χρειαζόντουσαν συναλλαγματικά αποθέματα σοβαρά (τα Λαφαζάνια είναι ασήμαντα). Δικά μας δεν είχαμε άλλα, γιατί τα είχαμε ήδη χρησιμοποιήσει προκειμένου να καταστραφούμε. Έτσι ζητήσαμε από αλλού. Κυρίως από τους,  κατά την «Πλατφόρμα», ιδεολογικούς συμμάχους (πριν το 1989), αλλά βέβαια τέτοιες ασυναρτησίες ούτε συζητήθηκαν.

Και έτσι φαίνεται ότι φθάσαμε (καταλήξαμε) στην Συμφωνία. Ιδού λοιπόν οι Υποψίες. Υποψίες ότι το Σχέδιο είναι ακόμη εκεί, καθώς για τον Σύριζα η Συμφωνία δεν είναι επιλογή, αλλά ήττα . Άρα;  Άρα αισθανόμαστε σαν την  Χήρα Μάνα του Λαζόπουλου: «Αν υποψιαστώ ….» ,ενώ όλα όσα υποψιαζόταν, γινόντουσαν ήδη πίσω από την πλάτη της.

© INSURANCE EEA 2022. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics